Termeni şi condiţii

Termeni si conditii

Acest site este detinut de S.C. Andreas S.R.L., societate comerciala de nationalitate romana, inregistrata la O.R.C. Timis cu nr. J35/1136/91, avand cod fiscal RO 1830509, cu sediul in Timisoara, Piata Unirii Nr.2, jud. Timis si functioneaza conform legislatiei române in domeniul sau de activitate.

S.C. Andreas S.R.L. va ofera accesul la site-ul si utilizarea site-ului www.andreasantic.ro , sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii. Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii.

Conditii de cumparare

Produsele comercializate pot fi vizionate in galeria Andreas din Timisoara, Piata Unirii nr.2 Et.1 sau in magazinul online pe www.andreasantic.ro

Deoarece obiectele sunt disponibile intr-un singur exemplar, la achizitiile online, inainte de a le plati va rog sa verificati disponibilitatea piesei pe care doriti sa o achizitionati accesand formularul de pe site, telefonic la (004) 0 722 254 417 sau e-mail la adresa andreas_aron@yahoo.com

Starea obiectelor corespunde vechimii si provenientei lor. Eventualele defecte si reparatii vor fi descrise in masura in care afecteaza negativ impresia vizuala a obiectului ca ansamblu. Aceasta stare se considera ca agreata de cumparator in momentul achizitiei. Cumparatorul poate cere un raport minuntios al starii obiectului inainte de achizitionare. Descrierea obiectelor pe site este sumara, o prezentarea mai exhaustiva, inclusiv mai multe poze se pot obține la cerere.

Obiectele sint descrise de către echipa noastră care formam un tot unitar și cu specializări individuale

Echipa noastră este formată din:

  • Aron Adrian economist, cu experienta de 40 de ani in domeniul antichităților si bijuteriilor specialist in argintărie, sculptura, pictura, obiecte de colecție și master in istoria artei.
  • Aron Simona absolvent al facultatii de istoria artei masterat in argintărie transilvăneană și bijuterii sec XV-XX , cursuri de bijuterie și gemologie absolvite cu succes,experiența de aproape 30 de ani in domeniul artei specializată pe bijuterii,decorațiuni, obiecte vintage.
  • Aron Adriana absolvent al facultatii de științe economice și facultatea de istoria artei, masterat specializare pe istoria artei, civilizațiilor, și istorie locala, cu vechime de peste 20 de ani in domeniul.

Pe anumite domenii colaboram permanent cu specialiști, experti, muzeografi și colecționari cu experiența atat din tara cat si internationali.

Conditii de livrare

Obiectul ales se livreaza dupa achitarea pretului si a costurilor de expediere si sunt platite de cumparator.La cererea cumparatorului si pe cheltuiala sa transportul marfii poate fi asigurat. Livrarea se face prin curieri si transportatori cu care lucram in mod obisnuit sau cumparatorul poate indica compania de transport si asigurari cu care doreste a se efectua livrarea.

Marfa achizitionata si achitata poate fi depozitata gratuit la cererea cumparatorului pentru 30 de zile pana la ridicare sau livrare. Depasirea acestui termen poate implica costuri suplimentare comunicate cu 7 zile inainte. Livrare va fi efectuata in cel mai scurt timp posibil si nu va depasi 15 zile, socotit de la data preluarii comenzii dumneavoastra.In ziua in care coletul cu Comanda Dumneavoastra va fi expediat, reprezentantii firma Andreas va vor instiinta prin email la adresa indicata de dumneavoastra sau si telefonic numarul de AWB al coletului.

Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de catre noi, in timpul transportului revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei locale in vigoare. Produsele nu vor putea fi inlocuite de catre noi intrucat reprezinta obiecte unicat sau obiecte de arta. De acea recomandam cumparatorului asigurarea obiectelor si a transportului.

Pentru informații privind taxele de livrare in afara teritoriului României, va rugam sa ne contactati la adresa de email andreas_aron@yahoo.com sau telefonic la (004) 0722 254 417.In cazul obiectelor achiziționate in vederea exportului, neobținerea certificatului de export atrage returnarea banilor plătiți.

Modalitati de plata

- prin virament bancar in contul IBAN RO38 RZBR 00000 6000 291398 deschis la RAIFFEISEN BANK S.A. AGENTIA TIMISOARA STR.CORIOLAN BREDICEANU NR.10

- prin procesatorului de plati euplatesc.ro, conform instructiuniilor lor

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)

  • Daca ati ales metoda de plata "Online prin card bancar" este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
  • - Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)
  • se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
  • - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,
  • la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

- cash sau epos la sediul firmei
- prin ramburs daca compania de curierat ofera acest serviciu

Obligațiile dumneavoastră la achizitionarea unui produs

În utilizarea serviciului, dumneavoastră sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră, asa cum sunt acestea specificate în documente. Puteți utiliza site-ul nostru doar pentru a comanda, plăti sau viziona produsele noastre. Sunteți de acord să fiți pe deplin responsabili pentru orice comenzi și plăți făcute prin utilizarea site-ului nostru.

Nu puteți utiliza site-ul nostru: pentru a face vreo comandă sau plata ilegală, frauduloasă sau speculativă; pentru a afișa sau transmite vreun material ilegal, amenințător, calomniator, defăimător, obscen, indecent, pornografic sau profanator sau vreun material care ar putea constitui sau încuraja un comportament care ar putea fi considerat o infracțiune, care ar putea da naștere la o răspundere civilă, sau care ar putea încălca în alt mod vreo lege; sau orice alt scop care este ilegal sau interzis de acești Termeni. În situația în care considerăm că această obligație nu este respectată de către dumneavoastră, ne rezervăm dreptul să vă blocăm accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinată sau nedeterminată, fără nici o notificare prealabilă.Puteți să utilizați site-ul nostru doar dacă sunteți de acord cu acești “Termeni și condiții”.

Accesul dumneavoastră la site-ul nostru s-ar putea sa nu fie neîntrerupt sau disponibil în orice moment. Noi nu putem garanta lipsa de erori apărute pe site-ul nostru, corectarea defectelor sau a erorilor apărute, sau lipsa virușilor ori a altor comportamente dăunătoare pe site-ul nostru sau pe serverele care îl fac disponibil. Nu aveți dreptul să utilizați niciun dispozitiv, software sau rutina, care intervine sau încearcă să intervină în operarea normală a site-ului nostru și nici să luati vreo măsură care impune o încărcare nerezonabilă pe echipamentul nostru informatic.

Orice încercare de accesare a datelor personale ale utilizatorilor de pe site, de modificare a conținutului www.andreasantic.ro, afectarea performanțelor lui se consideră tentativă de fraudare.

Limitarea răspunderii

Noi nu vom fi, și colaboratorii noștri nu vor fi responsabili sau răspunzători pentru (A) daune aduse calculatorului dumneavoastră sau viruși care ar putea să vă infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesării, utilizării de către dumneavoastră sau navigării pe site-ul nostru sau descărcarea de către dumneavoastră a vreunui conținut, informație, materiale, date, text, imagini, video sau audio de pe site-ul nostru sau (B) orice prejudiciu, pierdere, revendicare, daună, sau orice daune speciale, exemplare, punitive, indirecte, incidente sau de consecință de orice tip, fie bazate pe contract, prejudiciu, răspundere strictă sau altfel, care decurge din sau are în vreun fel legătură cu (I) orice utilizare a site-ului nostru sau a conținutului, datelor, materialelor sau informațiilor găsite în acesta, (II) orice neîndeplinire sau întârziere (inclusiv fără limitare utilizarea sau incapacitatea de a utiliza orice componentă a acestui site pentru achiziționare, revânzare sau plată), sau (III) executarea sau neexecutarea de către noi sau de către orice furnizor, chiar dacă noi sau furnizorul nostru am fost avizați de posibilitatea de daune aduse acestor părti sau oricărei alte părți.

Această exonerare de răspundere se aplică oricăror daune sau prejudicii cauzate de orice lipsă a performanței, eroare, omisiune, întrerupere, eliminare, defect, întârziere în operare sau transmisie, virus de calculator, defecțiune a liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat la, modificarea, sau utilizarea înregistrării, fie pentru încălcarea contractului, comportament dăunător, neglijență, sau în baza oricărei cauze de acțiune.

Protecția datelor personale

S.C. Andreas S.R.L. garantează respectarea drepturilor conferite de Legea nr.677/2001 si Regulamentul European privind Protectia Datelor cu Carater Privat. Aceste drepturi pot fi exercitate prin intermediul unei simple cereri scrise ce va fi trimisă prin email la adresa andreas_aron@yahoo.com

Prin comenzile pe care le realizați, vă dați acordul expres și neechivoc ca datele dumneavoastră de contact să fie prelucrate de către S.C. Andreas S.R.L..

La adresa de mail office@blue-soft.com, utilizatorul poate solicita informaţii detaliate privind datele preluate, stocate şi procesate de către andreasantic.ro, poate solicita, în mod gratuit, modificarea sau rectificarea acestora, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor preluate, stocate şi procesate de către andreasantic.ro. Acest drept al utilizatorului este permanent şi poate fi exercitat oricând printr-o cerere adresată S.C. Andreas S.R.L. la adresa de mail andreas_aron@yahoo.com sau office@blue-soft.com

În situatia în care utilizatorul se consideră prejudiciat din cauza preluării, stocării sau procesării datelor sale personale de către andreasantic.ro sau este nemulţumit de modalitatea în care andreasantic.ro a gestionat o cerere a sa privind aceste date, el se poate adresa instanţei, conform dispoziţiilor legale în materie dar nu inainte de a face dovada instiintarii in prealabil a dorintei de a renunta la preluarea, stocarea sau procesarea acestora.

Garanția articolelor

Produsele comercializate de S.C. Andreas S.R.L. sunt unice si reprezinta obiecte de manufactura sau obiecte de arta avand o valoare intrinseca care nu are legatura cu caracterul de obiect nou sau obiect folosit. Produsele comercializate nu sunt garantate privind calitatea, certificatele de garantie care pot insoti produsele reprezentand proba originalitatii sau originii produselor, autorului acestora, etc. si au valoarea juridica a acetui tip de garantie.
Ele se vand asa cum sunt descrise si existenta unor eventuale defecte, minore se poate cere inaintea achizitiei si platii obiectului.

Pentru a face dovada achiziționării articolelor, este necesar să pastrați bonul fiscal sau factura.
Lipsa garantiei nu afectează drepturile conferite prin legea consumatorului și este în conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protecția Consumatorilor, cu modificările ulterioare, și legea nr 449/2003.

Articolele noastre sunt verificate cu cea mai mare atenție înainte de expedierea acestora. Dacă la primirea coletului observi orice neregula, te rugăm să ne transmiți o sesizare însoțită de una sau mai multe imagini doveditoare pe adresa andreas_aron@yahoo.com

Imaginile doveditoare vor fi confruntate cu imaginile si informatiile din baza noastra de date. S.C. Andreas S.R.L. nu este raspunzatoare pentru prejudiciile provenind din transportul sau depozitarea necorespunzatoare a produselor expediate.

Reclamațiile și sesizările vor fi transmise către adresa de email: andreas_aron@yahoo.com

Timpul de rezolvare a sesizărilor și reclamațiilor este cuprins între 2-5 zile lucrătoare.

Returnarea produselor

Clienti nostri pot returna produsele achiziţionate, doar în cazul în care există un argument concret, just şi real în privinţa efectuării returului, acţiune ce va trebui anunţată printr-o notificare scrisă în prealabil, semnată şi datată de către beneficiarul real al produselor conform documentelor de achiziţie şi trimisă prin e-mail la andreas_aron@yahoo.com sau prin poştă la adresa sediului societatii din Timisoara, Piata Unirii nr.2, jud. Timis.

Termenul de returnare a oricăror produse achiziţionate prin www.andreasantic.ro este de 14 zile lucrătoare de la data la care s-a primit coletul. Returnarea produselor se face numai după ce aţi fost contactat telefonic de către unul din angajaţii S.C. Andreas S.R.L., ca urmare a notificării scrise trimise în prealabil de dumneavoastră.

Produsele care se returnează trebuie sa îndeplinească următoarele conditii:
- Produsele trebuie să fie în ambalajul original , sa nu fie deteriorate, să fie complet si sa nu fi suferit deteriorări în timpul transportului de retur datorită reambalării necorespunzătoare.
Va rugăm să păstraţi factura care însoţeşte livrarea pentru cazul reclamaţiilor ulterioare. Acest certificat de garanţie vă acordă toate drepturile garantate de lege (Legea 449/2003).
Taxa de curier aferentă returului o achitaţi dumneavoastră şi puteţi alege orice metodă de livrare doriţi. Adresa pentru retur este: S.C. Andreas S.R.L., Timisoara, Piata Unirii nr.2, Timisoara, jud. Timis comunicand prin e-mail la adresa andreas_aron@yahoo.com numarul AWB aferent returului.
În cuprinsul notificării scrise este necesar să menţionaţi daca doriti inlocuirea cu alte produse sau returnarea banilor. În cazul în care optaţi pentru returnarea banilor, aceştia vor fi înapoiaţi prin transfer bancar în maxim 15 zile lucrătoare de la data primirii coletului, în baza unei facturi de retur a produselor, factură pe care o vom transmite electronic către dumneavoastră. Pentru acest lucru S.C. Andreas S.R.L., va solicita codul dumneavoastră IBAN, alcătuit din 24 de caractere, şi numele deţinătorului care trebuie să fie cel declarat în factura de achiziţie iniţială a produselor. Suma constă doar în contravaloarea produselor returnate, nu şi a taxei de transport.

Drepturi de autor

Noi, împreună cu furnizorii noștri de servicii si produse (“Furnizorii”), deținem și avem drepturile de autor asupra site-ului nostru și tuturor conținuturilor acestuia. Nu veți copia, reproduce, republica, transfera date (upload), afișa, transmite, distribui, vinde, transfera sau modifica nimic din conținutul, datele, informațiile sau materialele găsite pe site-ul nostru decât în urma obținerii acordului scris al reprezentantului societății noastre.

Denumirile produselor, Imaginile, Modalitatea de prezentare, Mărcile comerciale, Logo-urile și Mărcile de serviciu afișate pe site-ul nostru (“Mărcile”) sunt propietate intelectuală ale S.C. Andreas S.R.L. și înregistrate ca fiind ale noastre și ale Furnizorilor noștri. Utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru și accesul pe site-ul nostru nu va acorda nicio licență sau drept de a utiliza oricare din mai sus mentionate. SCAndreas SRL își păstrează dreptul de a folosi online si offline imagini și descrieri ale obiectelor vândute in scop promoțional.

Nu veți utiliza niciun robot, spider, alt dispozitiv automat, sau proces manual pentru a monitoriza materialele disponibile prin site-ul nostru. Întregul software, aplicațiile, și modulele utilizate pe site-ul nostru sunt proprietatea noastră sau a partenerilor noștri, de la care am obținut licențe. Nu puteți reproduce, deconstrui (reverse engineering), crea lucrări derivate, dezasambla sau decompila, vinde, închiria, distribui, cesiona, transfera, sau modifica orice software de pe site-ul nostru.

Pentru raportarea încălcării drepturilor, de autor vă rugăm să ne scrieți pe adresa de e-mail: office@blue-soft.com

Prevederi tranzitorii și finale

Nu puteți cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligațiile dumneavoastră din acești Termeni și Condiții. Noi putem modifica acești Termeni în orice moment. Folosirea continuă de către dumneavoastră a site-ului nostru, după ce apare vreo modificare a acestor Termeni, va fi supusă Termenilor în vigoare la momentul utilizării de către dumneavoastră. Va trebui să revedeți acesti Termeni periodic. Folosirea continuă de către dumneavoastră a site-ului nostru, după ce apare vreo modificare, va însemna acceptarea de către dumneavoastră a Termenilor modificați. Cu excepția celor descrise în propozițiile precedente, dumneavoastră și noi putem să modificăm acești Termeni numai într-un document scris semnat sau acceptat în alt mod de dumneavoastră și de noi. Dacă noi nu acționăm în legătură cu încălcarea de către dumneavoastră sau de către altcineva cu orice ocazie, nu înseamnă că renunțăm la dreptul nostru de a acționa în legătură cu încălcări viitoare sau similare. Dacă o instanță constată că vreo prevedere din acești Termeni este neexecutabilă sau invalidă, acea prevedere va fi aplicată în cea mai mare măsură permisă de legea aplicabilă, iar ceilalți Termeni vor rămâne în vigoare și executabili.

Acești Termeni, împreună cu acele articole care au devenit parte din acești Termeni prin referire, alcătuiesc întreaga înțelegere dintre noi și dumneavoastră în legătură cu utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru, și înlocuiește orice înțelegeri sau acorduri anterioare (orale sau scrise) cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru.

Acesti termeni și condiții, precum și respectarea de către dumneavoastră și de către noi a acestora sunt guvernate de legislația românească. Dacă înaintați vreo acțiune în instanță legată de utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru, a produselor și serviciilor noastre sau a acestor termeni, sunteți de acord să înaintați această acțiune numai în instanțele judecătorești de pe teritoriul României și numai după notificarea, în scris, a S.C. Andreas S.R.L. În oricare astfel de acțiune sau orice acțiune pe care noi o putem iniția, partea care are câștig de cauză va avea dreptul de a recupera toate cheltuielile sale de judecată suportate în legătură cu acțiunea, inclusiv dar fără a se limita la costuri, atât impozabile cât și neimpozabile. O versiune tipărită a acestui acord și a oricărei notificări date în forma electronică va fi admisibilă în procedura judiciară pe baza acestor Termeni sau legată de acești Termeni în aceeași măsură și supusă acelorași condiții ca alte documente comerciale și consemnări generate inițial și păstrate în forma tiparită.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!